به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اخبار بانک، ابراهیم درویشی هفته های گذشته در یکی از اظهار نظرهای خود گفته بود : هم اکنون حدود 10 موسسه اعتباری وجود دارد که چهار موسسه تجمیع می شود ، زیرا با ردیابی بانک مرکزی مشخص شد، سرمایه این موسسهها مال خودشان نیست.
معاون نظارتی بانک مرکزی از ادغام موسسهها و بانکهای کارسازان آینده، بانک الکترونیکی پیشگامان، متقاضیان بانک امین و موسسه در شرف تاسیس مشیز ( به فتح م) و ریحانه گستر خبر داده و گفته بود: همه آنها با عنوان یک بانک یا موسسه مالی- اعتباری فعالیت خواهند کرد.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: تا پایان امسال شش موسسه مالی - اعتباری دیگر و صندوق هایی که بیش از یک شعبه دارند ، نیز تجمیع و ساماندهی می شوند ، اما صندوق های مساجد ، تکایا و محلات ، مشروط به اینکه با سپرده های مردم زمین ، طلا و ارز نخرند ؛ به فعالیت خود ادامه می دهند و با متخلفان به شدت برخورد می شود.
اما حالا شش موسسه دیگر باقی مانده است.موسساتی نظیر فردوسی،فرشتگان،میزان و افضل توس باید تا اسفند ماه صبر کنند و منتظر باشند که چه سرنوشتی در انتظارشان است.
اما براساس شواهد و قرائن بانک مرکزی قصد دارد این موسسات را نیز به مانند چهار موسسه ای که نامشان در بالا ذکر شده است،با یکدیگر تجمیع و ادغام کند.
این کار به این دلیل است که اکثر این موسسات توان مالی چشمگیری ندارند و منبع اصلی سرمایه اولیه انها چندان روشن نیست.
بان مرکزی قصد دارد با ادغام این موسسات از یک طرف به فکر سپرده گذاران این موسسات باشد و از طرف دیگر موسسه یا بانکی تشکیل دهد که حداقل سرمایه مناسبی برای ورود به بازار رقابتی داشته باشد.
برای همین احتمالا تا اسنفد ماه موسساتی چون فرشتگان که تابستان امسال نیز تا مرز انحلال پیش رفت،میزان،فردوسی و سایر موسسات در شرف تاسیس با یکدیگر تجمیع و یک موسسه مالی و اعتباری با مجوز و سرمایه مناسب شکل خواهند داد.
کمبود نقدینگی برخی از بانکها و موسسات مالی موجب می شود که این بانکها و موسسات به فکر پرداخت سود غیر متعارف و بروز مشکل در بازار پولی و مالی کشور شوند.
منبع : اخبار بانک
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با اعلام این مطلب که برخی از موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز با استفاده از عناوین « تحت نظارت بانک مرکزی » و « دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی » مبادرت به تبلیغات محیطی و بعضاً رسانه ای می نمایند ، از هموطنان عزیز درخواست نمود تا قبل از سپردهگذاری در کلیه موسسات مالی و اعتباری ، حتماً مجوز آن بانک یا موسسه را مطالبه و رؤیت نموده یا جهت حصول اطمینان از فهرست اسامی بانکها و موسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی به پایگاه اطلاع رسانی این بانک به نشانی www.cbi.ir ، بخش «نظارت بانکی» و زیربخش «بانکها و موسسات اعتباری مجاز» مراجعه کنند .
شایان ذکر است ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور جلوگیری از انتشار آگهی های تبلیغاتی موسسات پولی فاقد مجوز در نشریات و رسانه ملی ، طی نامه ای به ارگانها و سازمانهای ذیربط از آنان درخواست نمود ، به منظور ساماندهی موسسات و جلوگیری از اختلال در نظام پولی کشور انجام هرگونه تبلیغ توسط موسسات مالی و اعتباری را منوط به اخذ مجوز از این بانک نمایند .
»
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از روابطعمومی بانک گردشگری، شعبه سعادتآباد این بانک واقع در خیابان اصلی سعادت آباد، آغاز به کار کرد.
در مراسم شروع فعالیت این شعبه که با حضور مدیران ارشد بانک برگزار شد، ناصر سالار، مدیرعامل بانک گردشگری اظهار داشت: سال 91 قطعا سال ماندگاری در حیات بانک گردشگری است. سالی که در آن گشایش شعب از سر گرفته شد و شعبههای کرمان و کرج در شهرستانها و در تهران نیز شعب توحید، صادقیه، قدس و اکنون سعادت آباد خدماترسانی خود را به مشتریان آغاز کردند.
وی افزود: از طرفی دیگر نیز در این سال، نماد بانک در فرابورس هم بازگشایی شد و فعالیتهای بانک در بازار سرمایه نیز بدین شکل به روال عادی خود وارد شد که این موارد، همگی جای شکر دارد.
سالار تاکید کرد: گشایش هر شعبه، فصل جدیدی در خدماترسانی به مشتریان و مراجعان بانک است و از این بابت است که شروع فعالیت شعبه سعادتآباد را به عنوان یک اتفاق مبارک و مثبت، شادباش میگوییم.
مدیر عامل بانک گردشگری افزود: هدف ما این است که در بانک گردشگری، مراجعان به شعب را با استفاده از خدمات مناسب و رفتار و برخورد خوب کارکنان شعب، تبدیل به مشتری بانک کنیم و از این رو است که انتظار داریم همه شعب ما از این بابت الگو و سرآمد باشند که با شناختی که از همکاران وجود دارد و سابقهای که از شعب فعال به ثبت رسیده، تحقق این انتظار را دور از دسترس نمیدانم.
در ادامه ابراهیم صادقی، معاون امور اعتباری بانک گردشگری نیز اظهار داشت: بانک گردشگری به عنوان یک برنامه مهم، مد نظر دارد که نظامنامه اعتباری خود را مورد تجدید نظر قرار دهد و از پیچیدگیهای اعطای اعتبارات و رفتارهای سلیقهای که گاه در این راستا صورت میگیرد، تا حد ممکن بکاهد.
وی اظهار داشت: مصمم هستیم که با گسترش شعب و کسب و کارهای مالی و بانکی، تداوم فعالیت و بقای خود را در بازار رقابتی تضمین کنیم و با جذب منابع پایدار، ریسک فعالیتهای خود را مدیریت کنیم.
صادقی تاکید کرد: یکی دیگر از برنامههای ما این است که حساسیت شعب را نسبت به فعالیتهای اقتصادی و عملکرد مالی بالا ببریم و مسوولیتها و سطوح ارکان اعتباری را به خود شعب ارجاع دهیم تا از این طریق، موجبات ارتقای چشمگیر بهرهوری و بهبود عملکرد شعب را فراهم کنیم
موسسات مالی و اعتباری«حافظ» و «البرز ایرانیان» فاقد مجوز فعالیت هستند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای ساماندهی موسسات پولی غیربانکی ضمن اعلام مطلب فوق، به مردم شریف ایران هشدار داد از هر گونه همکاری با موسسات فوق از قبیل مساعدت به منظور ایجاد شعبه، سپردهگذاری یا دریافت تسهیلات به طور جدی خودداری نمایند. در غیر این صورت، بانک مرکزی هیچگونه مسئولیتی برای استرداد وجوه آنان ندارد.
بانک مرکزی با بیان این که«حق پیگیری موضوع از طریق مراجع قضایی را برای این بانک همچنان محفوظ می داند»، با اشاره به اطلاعیههای پیشین تاکید نموده است: مردم عزیز کشورمان ضمن توجه جدی به هشدارهای این بانک، فریب تبلیغات برخی موسسات فاقد مجوز را در میادین ورزشی، صدا و سیما و بیلبوردهای نصب شده در سطح شهر و جادههای برون شهری مبنی بر تشویق برای سپردهگذاری یا طرحهای مختلف اعطای تسهیلات را نخورند و تنها در بانکها و موسسات دارای مجوز این بانک سپردهگذاری کنند.
شایان ذکر است برای بانکها و موسسات دارای مجوز، علاوه بر صدور مجوز کلی فعالیت، برای هر یک از شعب آن نیز مجوز جداگانهای صادر شده است که باید در شعب بانک/ موسسه مربوطه، طوری نصب شود که در معرض دید همگان قرار گیرد و سپردهگذاران قبل از سرمایهگذاری باید این موارد را مدنظر قرار دهند و در غیر این صورت، بانک مرکزی مسئولیتی در قبال سپردههای آنان ندا